Onze ambassadeurs

THEO BOS

Theo Bos hoort tot de gevestigde orde van het baanwielrennen. In 2002 won hij zijn eerste nationale en Europese titels. Een paar jaar, vijf wereldtitels en een zilveren Olympische medaille later maakte hij de stap naar het wegwielrennen. Bij verschillende World Tour teams maakte hij naam als massasprinter. Sinds 2016 richt Theo zich bij BEAT Cycling Club weer volledig op de baan. Zijn doel is om als oude rot nog één keer op de hoogste trede te staan op het wereldkampioenschap. 


LUUC BUGTER

Luuc Bugter begon zijn topsportcarrière als schaatser. Zo werd hij in 2016 Nederlands kampioen marathonschaatsen bij de neo-senioren. De laatste jaren richt Luuc zich volledig op zijn fietscarrière. Sinds begin 2019 rijdt hij zijn wedstrijden voor BEAT Cycling Club. In zijn eerste jaar bij BEAT wist hij, als mede-kopman, de PWZ Zuidenveld Tour op zijn naam te schrijven. Ook won hij een etappe en het eindklassement van de Tour d'Eure-et-Loir. 


JEAN BIERMANS 


Jean vreet fietskilometers. Op de weg en op de mountainbike. Maar de liefde voor het afzien op de fiets kwam er pas na een zwaar ongeluk zo’n 30 jaar geleden.
Op zijn 17e werd hij op zijn bromfiets aangereden door een bus. Meer dan 15 meter werd hij over het asfalt meegesleurde.  De gevolgen waren ernstig: het onderste deel van zijn linkerbeen was volledig afgescheurd. Spieren, pezen, huid,… er bleef nog maar weinig van over. Dilemma: amputatie of zware operaties. Jean koos voor het laatste. Wat daarop volgde waren vier lange jaren van operaties, huidstransplantaties, afzien en doorzetten. Zijn doel: opnieuw leren stappen zonder krukken.
Als onderdeel van zijn revalidatieproces begon Jean te mountainbiken. Eerst voor de lol, maar al snel spelde hij een rugnummer op. In zijn eerste race werd hij gedubbeld, maar hij volharde – net zoals tijdens zijn revalidatie - en reed de race uit. Dat was toen.
Flashforward naar vandaag. Jean Biermans is inmiddels een begrip in de wielerwereld. Hij vreet kilometers op de weg en op de mountainbike. Zijn prijzenkast is ondertussen aardig gevuld: een tweede plaats bij het NK Mountainbike Marathon in 2007; een 16de plek op het EK bij de Masters en een 23ste stek tijdens het WK mountainbike in 2009, wereldkampioen 24h Mountainbike in 2010 en verschillende overwinning in 24h races. Oh ja, en dan zouden we nog bijna het twee jaar op rij (2014 – 2015) winnen van de 360NE MTB Challenge in Zuid-Afrika vergeten. Een MTB-marathon van 360 kilometer.
‘Life behind bars’ staat er op zijn niet gehavende been. Fietsen is zijn leven. Zichzelf uitdagen zijn mantra. Of zoals Jean het ooit zei in een Engels interview: “Cycling gives me great satisfaction in my quest to show the world that anything is possible, despite having a leg disability.”


Keep on rollin’  
 Keep on rollin’  


Keep on rollin’